Sabtu, 4 Jun 2011

~~~~~ himpunan sejuta belia~~~

lama pula tak menulis dalam blog ni....
kali ni rasa nak update pasal perhimpunan sejuta belia dekat putrajaya yang berlangsung pada 27-29 mei 2011
walaupun dah lambat sebab bukan apa malas nak menaip dan lagi pun tengah tiada idea sebnarnya. dengan connection internet yang kurang so jadi bertambah malas nak menaip hehehe
ok semua mesti tahu kan pasal perhimpunan sejuta belia yang diadakan sempena hari belia negara baru2 ni
banyak aktiviti yang berlaku tapi serius pertama kali aku smpai memang kagum ler lagi pun jarang datang putrajaya lagi2 kawasan pejabat kerajaan kan memang luas lar kawasan karnival tu macam2 ada.
tapi aku lebih tertarik pada pameran pertahanan negra dan juga job affair yer la kan aku tengah mencari kerja so memang job affair jadi tumpuan aku la...
tapi walau pun aku pergi job affair kat sana aku just apply cuma 1 jer peluang kerja yang ada sebab banyak yang aku lihat tidak bersesuain dengan diri aku bukan maksud dari segi kelayakan tapi dari segi apa yang aku mahu. aku bukan jenis nak memilih kerja sangat. so sbenarnya ada 2 lagi yang aku nak apply tapi disebabkan resume aku tidak ada maka aku tak sempat nak apply dah terlepas peluang tapi apa boleh buat semuanay pasti ada hikmah disebaliknya
berbalik pada pameran yang ada masa perhimpunan aku memang tertarik dengan apa yang ada pada pertahanan negara.. ada juga bertanya pada abg2 askar yang jaga kenderaan disitu yang dipamerkan pada perhimpunan ini cuma separuh sahaja dari sistem pertahanan negara sebenarnya ada lagi yang tak boelh nak dipamerkan kalau dipamerkan pasti x cukup tempat nak letak....tapi apa pun yang aku x sangka ada ialah tempat mandi askar yang bergerak dan juga mesin basuh pakaian... memang terasa kagum dengan apa yang ada...
walaupun hanya sebahagian sahaja yang dipamerkan tetapi dah menunjukkan tahap keupayaan pertahanan malaysia... kalau nak diikutkan perbelanjaan untuk pertahan seharusnya lebih besar denagn ada nya ancaman dari keliling yang sentiasa cemburu dengan kejyaan malaysia........
 ini sebahagiandari pic yang aku captue masa tiem perhimpunan itu :)


                                                         nie pandangan putrajaya dari picc


                                         ular tedung tue.........tapi dah buang bisa kot hehehe:)



                   budakk2 PLKN pun turut menari.... berbilang bangsa lagi sapa kata x boleh bersatu....

          penangan super junior snggup berhimpit walau pun cuma suju jer ..... aku x minat pun super junior

                                            sasuke malaysia... nantikan kemunculan di kaca TV

                                  nie  semua dak2 yang join sekali....promosi NRIC dan ecodesa

                                              nie lah tempat mandi tentera dan aper ntah lagi :)

                                                                        laundry machine

                                    dalam hopital bergerak tentera... kira cam dewan bedah ler nie


                                                         itu jer ler untuk kali ini heheheh......

Tiada ulasan: