Jumaat, 8 April 2011

kawan zaman moden..........

Amat mudah berkawan zaman sekarang ni kan seperti apa pun aku x tahu ler
zaman moden nie nak berkawan sekadar add, x mahu berkawan maka remove pihak terbabit dari senarai kawan atau blok jer pihak terbabit jika kita x suka dengannya bukan nak kata aper ler tapi itu ler realitinya zaman sekarang
perkara yang terjadi ada kalanya mmg boleh diterima tapi kebanykannya cam xley nak diterima yer la kadang kena remove dan dan diblok tanpa sebab ini berdasarkan apa yang telah terjadi satu persahabatan yang agak lama walau x lama mana tpi dengan mudah diputuskan dengan perkara berkenaan
sehingga pihak yang terkena x tahu aper yang x kena sebenarnya.
adakah terlalu ikut emosi sangat atau pun mmg sudah tiadanya nilai persahabatan pada zaman sekarang
persahabatan sekarang pun lebih kepada duduk didepan komputer dan berbual bukannya berjumpa yang lebih mampu merapatkan ukhuwah sesama manusia
aku pun jadi pelik
ini ler perkara yang telah berjaya dilakukan laman sosial iaitu mensosialkan  manusia zaman ini.
kadang2 kita berkawan pun x tahu atas sebab apa just add kawan2 kat laman sosial kerana nak nmpk yang kawan kita nie ramai tapi bukan sebaliknya iaitu untuk terus kekal berhubung
just sbenarnya aku kadang2 rasa kenapa manusia ni mudah sangat nak putuskan hubungan yang telah terbina walaupun mmg ler kita x baik dengan orang tersebut xperlu lar nak putuskan hubungan......
memang makin maju dunia maka makin mundur pemikiran sesetengah manusia ini mungkin juga termasuk lar diri aku juga.......
tapi aper pun aku harap persahabatan ini akan kekal walaupun mungkin bnyak benda yang berlaku semoga allah s.w.t akan mempermudahkan urusan.. dan semoga diri ini dan semuanya diberi hidayah oleh allah s.w.t. untuk terus kekal bersahabat dan perkara yang keruh dapat dijernihkan semula.... dan tidak dipengaruhi emosi,


Tiada ulasan: