Ahad, 10 April 2011

hujan.........

hujan pagi2 subuh ni bestnya terasa.....
teringat pula masa kecik2 dulu kalau time2 hujan nie mesti kuar rumah tapi xder ler waktu subuh2
kalau hujan tue mmg semacam jadi perkara wajib bagi geng2 tempat aku nak mandi hujan nmpk jer hujan lebat makin suka la sebab lagi seronok macam2 benda dah plan nak buat kalau hujan bertmabah lebat..
tapi kalau setakat hujan rintik2 xder ler nak kuar kan sebab orang2 tua cakap hujan panas nanti demam
tapi kadang2 degil gak :) ader sampai kena marah ngan mak ngan ayah gak
xpernah nak serik pun walau dah kena marah banyk kali hehehe
tapi time hujan2 cam nie sedap gak nak tidur nyenyak jer dengan suasana nyaman dan sejuknya pasti xsedar
tapi sekarang ni kat penang cuaca x menentu kadang2 hujan kadang2 panas
rase dah lama pula x mandi hujan ni..... seronoknya kalau dapat mandi hujan ramai2 dengan kawan2 kan :)

Jumaat, 8 April 2011

kawan zaman moden..........

Amat mudah berkawan zaman sekarang ni kan seperti apa pun aku x tahu ler
zaman moden nie nak berkawan sekadar add, x mahu berkawan maka remove pihak terbabit dari senarai kawan atau blok jer pihak terbabit jika kita x suka dengannya bukan nak kata aper ler tapi itu ler realitinya zaman sekarang
perkara yang terjadi ada kalanya mmg boleh diterima tapi kebanykannya cam xley nak diterima yer la kadang kena remove dan dan diblok tanpa sebab ini berdasarkan apa yang telah terjadi satu persahabatan yang agak lama walau x lama mana tpi dengan mudah diputuskan dengan perkara berkenaan
sehingga pihak yang terkena x tahu aper yang x kena sebenarnya.
adakah terlalu ikut emosi sangat atau pun mmg sudah tiadanya nilai persahabatan pada zaman sekarang
persahabatan sekarang pun lebih kepada duduk didepan komputer dan berbual bukannya berjumpa yang lebih mampu merapatkan ukhuwah sesama manusia
aku pun jadi pelik
ini ler perkara yang telah berjaya dilakukan laman sosial iaitu mensosialkan  manusia zaman ini.
kadang2 kita berkawan pun x tahu atas sebab apa just add kawan2 kat laman sosial kerana nak nmpk yang kawan kita nie ramai tapi bukan sebaliknya iaitu untuk terus kekal berhubung
just sbenarnya aku kadang2 rasa kenapa manusia ni mudah sangat nak putuskan hubungan yang telah terbina walaupun mmg ler kita x baik dengan orang tersebut xperlu lar nak putuskan hubungan......
memang makin maju dunia maka makin mundur pemikiran sesetengah manusia ini mungkin juga termasuk lar diri aku juga.......
tapi aper pun aku harap persahabatan ini akan kekal walaupun mungkin bnyak benda yang berlaku semoga allah s.w.t akan mempermudahkan urusan.. dan semoga diri ini dan semuanya diberi hidayah oleh allah s.w.t. untuk terus kekal bersahabat dan perkara yang keruh dapat dijernihkan semula.... dan tidak dipengaruhi emosi,


Rabu, 6 April 2011

mood geram........

aku x tahu ler hari nie tiba2 jer rase sakit hati sangat padahal sebelum nie aku x kisah sangat pun
tapi aper boleh buat aku ni pun manusia biasa gak mempunyai hati dan perasaan
semuanya berlaku secara spontan dan nie pun aku xtahu nak kata aper
aku pelik dengan perangai manusia nie aku xder nak crita pasal buruk orang lain tapi kenaper ler ader jer yang sibuk nak cerita pasal buruk aku kat semua orang aper ingat diri tue dah bgus sngat ker..
aku tahu ler mmg ramai x suka dengan aku tetapi aper yang aku lakukan itu semua pilihan aku kalau rase cam x betul kenaper x tegur dari awal kenaper perlu ngata kat belakang.
aper ingat diri dah bagus sangat ker
sedar gak ler diri tue aku pun tahu aper buruk kau tapi xder nak jaja kat orang
simapan sendiri sahaja cukup ler aku pun tahu nak buka aib orang nie silap2 aib kita sendri terbuka
mungkin itu aper berlaku pada aku kot tapi entah la aku pun x tahu nak cakap aper
tapi yang penting aku akan terus dengan aper yang aku ada
dah x kisah orang nak benci ker nak menyampah ker yang penting diri ini thu aper yang aku lakukan...
korang berbahagia ler dengan aper yang kamu semua lakukan kerana yang pasti setiap perkara itu ada balasannya
aku x akan simpan dalam hati lamer2 walaupun sebenarnya hati nie sangat sakit dan segala apa yang dilakukan itu aku akan maafkan semoga semua diberkati didunia dan diakhirat

Selasa, 5 April 2011

tesis oh tesis...........................

pening2 kepala aku seminggu dua nie sebab nak buat tesis pastu dengan projek yang x siap testing lagi
bnyk lar pula data yang aku nak kena analisis huhuhuhu
journal2 yang aku nak berkaitan x nak kuar2 pula memunculkan diri huhuhu
menyebabkan aku bertmbah pening dengan segalanya
tesis x siap esok dah nak kena present untuk projek helmet pula huhu amat meletihkan sebulan nie
macam2 benda nak kena buat huhu
pastu khamis nie pula ader test plak huhu dah ler x prepare aper pun huhu sib baik ler dengarnya open book so maybe ler bley selamat sikit huhuhu...
harap2 esok kawan aku yang present boleh buat yang terbaek sebab presentation nya itu boleh menyebabkan semua markah ahli kumpulan mendapat yang terbaek huhuhuh
mujur lah aku dengar berita baik bahawa tesis aku paling lewat hntar pada khamis minggu depan hhuhuhu kalau x kena hantar mnggu nie mmg jawabnya bertmbh sakit kepala la aku hhuhuhu...
 apapun aku akan buat yang terbaek bagi memastikan ini adalah sem terakhir aku sebagai student dan aku xmahu dah extend lagi bukan aper aku pikir pasni aku nak kejer....
semoga aper yang aku lakukan akan diberkati oleh allah s.w.t
.